Itt vagy:Kezdőlap/Akció/Bontrager Evo DLX cipő teszt

Bontrager Evo DLX cipő teszt

Cipő tesztelő nyereményjátékunk nyertese megírta tapasztalatait. Nagy örömünkre szolgált, hogy elnyerte tetszését a cipő. Nagyon sok élménydús bringázást kívánunk neki a Bontrager cipőben.

Örülök, hogy rám esett a választás a cipő teszteléssel kapcsolatban, igyekszem kielégítő visszajelzésekkel szolgálni.

Első benyomások: a cipő első kézbe vételekor látszott, hogy egy minőségi darabbal állunk szemben, még akkor is, ha a belépő/közép kategóriát képviseli. A varrások tiszták, az illesztések igényesek, a termék maga robosztus. Nem kellesz félteni a köves terepen a lábletételtől, hogy rögtön megsérül a külseje. Igaz, a robosztusság a súly rovására megy, bár ez a lábbeli nem kimondottan verseny orientált felhasználókat célozza meg. talpa gumírozott, nem „karbon kemény”, tehát sétálni is kényelmes lehet benne. Két mászó tüskének hagytak helyet a tervezők az orr részben, ezekkel tovább növelhetjük saras körülmények között a tapadást.

A rögzítésről két tépőzáras, és 1 racsnis pánt gondoskodik, kellő tartást biztosítva a lábnak a teljes pedálfordulat alatt. A racsnis rész, mind a pánt és a zárszerkezet cserélhető, ez nagy plusz. folyt. köv az elkövetkező hetekben, amikor is már a gyakorlati tapasztalatokkal jelentkezem majd.

1 hetes tapasztalatai:

A lábbelit súlyából kifolyólag inkább a túrázó/hobbista kerékpárosoknak ajánlanám. A talp kellően merev ilyen célú felhasználásra, de egy komoly karbon talpú verseny cipő után érezhető a súly/merevség különbség.

Kényelem szempontjából a cipő jól tartja a lábat, még egy racsnis csattal is, a pedál húzás fázisában sem tapasztaltam zavaró elmozdulást. Mind vékony és vastag, téliesebb zoknival sem tapasztaltam kényelmetlenséget. A gumírozott oldalsó védő részek nagyon jó szolgálatot tesznek, többször óvták meg a cipőt séta közben a talajon lévő faágaktól, kövektől.

Szellőzés is kellően biztosított. A talp még mászó tüskék felhelyezése nélkül sem csúszkál terepen, sétálni a cipőben hosszabb távon sem kenyelmetlen. A felsőrész takarítása sáros szituációk után kicsit körülményes.

Cipőről még töb binfót itt találsz->